Karoline Pettersson

Berätta om din bok!

Boken är en hyllning till livet genom en utlandssvensk familj, nedflyttad till Israel, som genom sin sons livshotande sjukdom för en daglig kamp om överlevnad.

Den parallella berättelsen i boken handlar om en ung tjej i 20-årsåldern som lever ut sin dröm arbetandes ombord på ett kryssningsfartyg i Karibien. Där hon ständigt utsätts för kulturkrockar, intriger och hierarkiska spel.

Boken är en nyckelroman som handlar om att ta för sig av livet, äventyrslusta och passion. Samtidigt handlar den om när framtiden faller ihop vid ens fötter och allt blir en kamp mellan liv och död. Men framför allt är det en berättelse om den kärlek som överlevde allt, mot alla odds.

Hur kom boken till?

Inledningsvis som terapi att bearbeta flera svåra händelser under mitt liv, till att utvecklas till en roman med två parallella berättelser. En mörkare del där allt handlar om att överleva och en andra del som handlar mer om äventyr, passion och att förverkliga drömmar.

Klicka på bilden för att läsa mer om boken!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

En av de två parallella berättelserna var en färdig ide, medan den andra delen växte fram som en ljusare motvikt mot allt det mörka.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Möten med intressanta människor, spännande och annorlunda platser.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skissar just nu på två nya böcker.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tro inte att den där boken du alltid drömt om att skriva kommer bli av om du inte sätter undan tid för att skriva, oavsett om det är någon timme om dagen eller ett par timmar i veckan. Några meningar nu och då, blir till slut en hel bok…

Varför ska man läsa din bok?

För att inspireras till att få ut maximalt av det korta liv vi har, att våga ifrågasätta allt som inte känns rätt och följa sitt hjärta oavsett vad alla andra runt omkring tycker och tänker. Samt för att inspireras till att våga förverkliga sina drömmar.

Vad gör du när du inte skriver?

Jobbar med marknadsföring på ett högteknologiskt företag i norra Israel. Studerar religion, historia och arkeologi på universitetet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Förutom alla de som själva går igenom livsomvälvande händelser i sina liv att känna sig mindre ensamma, är boken lika mycket riktad till alla de som för några timmars läsning vill uppleva vad ren överlevnad blandat med passion, äventyr och drömmar handlar om. De som vill gråta, skratta och kanske ta med sig en eller annan lärdom på sin livsväg, genom en och samma bok.