Tips från coachen – Upptäck din inre potential #1 skiljer sig från många andra böcker om personlig utveckling. I den här boken får läsaren ta del av tankeväckande insikter från tio författare som alla utgår från egna erfarenheter, vad de har gjort för förändringar och vad det gett för resultat. Det gör att varje läsare kan hitta något som de kan relatera till.

Allt började med att Camilla Gyllensvan, som själv är coach, författare och förläggare på Mindboozt Publications, sökte efter nya utmaningar. Hennes liv är planerat i 90-dagarscykler, den tid det tar för nervbanorna att forma om sig och skapa nya vanor. Hon ville undersöka om det var möjligt att få ihop en bok på den tiden. Att omgivningen sa att det var omöjligt triggade henne extra mycket.

Förlaget gick ut på nätet och i sociala medier och efterfrågade berättelser från coacher som inte redan var kända, som inte kände sig redo att skriva en hel bok men ändå har något viktigt att säga. Innan korrekturläsningen anonymiserades författarna, så att ingen i teamet kunde veta vem som hade skickat in bidrag.

– Det var viktigt att urvalsprocessen om vem som skulle få komma med i boken baserades på verkliga livsöden, metoder och resultat som vi kände kunde berika läsarens liv. Inte på vem som hade skrivit texten. Vissa av de utvalda hade inte skrivit något liknande tidigare, så vi hjälpte även till med viss redigering för de som ville det för att få bättre flow och målande beskrivningar. Det är ju en konst att skriva på ett upplyftande sätt som fängslar läsaren. För vissa var det svårare än andra men den största utmaningen var verkligen tidsbegränsningen. Det var tio personer som skulle skriva var sin text under en lite för fin och solig sommar, berättar Camilla Gyllensvan.

”Jag hoppas att omslaget och innehållet i Tips från coachen – Upptäck din inre potential #1 påminner läsaren om att boken är en godispåse med något för alla”, säger Camilla Gyllensvan, förläggare Mindboozt Publications.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Alla naturligtvis! Vi vill nå så många som möjligt. Den är enkelt skriven så förhoppningsvis tilltalar den även personer mellan 20-25 år. Vi söker alla efter olika saker, det unika i vår bokserie är att det inte är en persons berättelse utan flera, vilket gör att vi borde tilltala människor med väldigt olika bakgrund. Men viktigast av allt att komma ihåg; tips och råd funkar inte om du inte vill ha dem. Se bara på rökare. Det finns inte en rökare idag som inte vet att det är farligt, det står till och med på paketet. Men för att sluta röka behöver man vilja det själv och veta varför man slutar, säger Camilla Gyllensvan.

Under november 2018 startar Mindboozt förlag projektet med andra delen av Tips från coachen – Upptäck din inre potential. Sitter du inne på en story som du vill dela med dig av? Skicka in ett bidrag senast sista november. Klicka här för mer information.

Tips från coachen

I boken Tips från coachen – Upptäck din inre potential #1 får du ta del av tankeväckande insikter från tio inspirerande författare som tar dig med på en resa genom sina egna personliga insikter och upplevelser.

Camilla Gyllensvan – Släpp rädslan och gör det ändå

Camilla Gyllensvan är ledarskapsutvecklare, coach och författare. Sen 2006 har hon coachat och hållit utbildningar inom NLP (Neuro-linguistic programming), kommunikation och personligt ledarskap. Hennes kapitel handlar om rädsla och de verktyg som behövs för att ta sig ur handlingsförlamning och gå vidare.
– Mitt eget kapitel handlar till exempel om hur vi försakar mycket på grund av våra rädslor för att inte duga eller passa in. Jag har jobbat med klienter som är så kallat högpresterande men som ändå är rädda för att bli avslöjade som en bluff, vi jämför oss ofta med det perfekta, säger Camilla Gyllensvan.

Maria Malmqvist – Självkänsla

”God självkänsla är när du tycker att du själv är underbar och fantastisk precis som du är, utan att behöva bekräftelse från omgivningen. När du klarar av kritik från andra och du känner dig inte misslyckad och dum”, säger Maria Malmqvist Foto: Karin Linde

Maria Malmqvist skriver i boken om självkänsla och hur hon med olika tekniker och verktyg lärde sig att träna självkänslan. Hon har under större delen av sitt arbetsliv arbetat med människor på ett eller annat sätt. Från små barn till äldre i livets slutskede.
– Alla har vi en sak gemensamt och det är önskan om att få känna oss älskade och uppskattade för de vi är. Det finns så många av oss som inte ger oss själva den kärlek vi alla förtjänar. Vi är duktiga på att ge den till andra när det är vi själva som behöver den mest, säger Maria Malmqvist.

Madeleine Magnusson – Förändra destruktiva relationer och bjud in äkta kärlek

Madeleine Magnusson hjälper sina klienter att identifiera sina övertygelser, få förståelse hur vår stenåldershjärna fungerar och hjälper människor att behålla fokus, samt att få kraftfulla verktyg för att nå sina mål. Foto: Jennie Wijk.

Madeleine Magnusson driver sedan 2011 sitt eget företag inom personlig utveckling, mindfulness, yoga & EFT. Hon kallar sig även för relationsexpert, eftersom en expert är en person som har begått alla misstag inom ett visst område – hennes är relationer.
– Jag har själv levt med psykisk misshandel från min före detta make under 10 års tid. I den här boken vill jag dela med mig av mina egna erfarenheter och av verktyg som jag vet fungerar. Jag har själv använt dem och använder dem när jag coachar mina kunder, säger Madeleine Magnusson.

Vilket generellt tips är ditt bästa?
Be om hjälp om du sitter fast i en destruktiv relation, det finns vägar ut. Använd EFT (Emotional Freedom Technique) för att handskas med översvallande känslor och börja meditera.

Lina Molander – Att leva helhjärtat i den bästa versionen av dig

Lina Molander – Meditation Queen Foto: Aneta Wolf

Lina Molander har en vision om att alla människor ska få möjlighet att leva sina liv i den bästa versionen av sig själva. Enligt henne lever vi idag i en värld där allt ser bra ut och låter bra men där vi mitt i all rusningstrafik glömmer bort att stanna upp och vänta in våra hjärtan. För Lina Molander så innebär att vara den bästa versionen av sig själv att leva sitt liv så som man vill och önskar, på riktigt. Och att skapa förutsättningarna för att kunna göra det. Ett helhjärtat resultat är när hela människan känner YES!
–  När hjärtat, sinnet, kroppen och knoppen får en chans att samverka, ja då når du också helhjärtade resultat. Jag bistår med verktygen så att du kan besvara frågan; Vad är viktigt, på riktigt? säger Lina Molander.

Vilket generellt tips är ditt allra bästa?
Ett generellt tips är att våga gå din väg. Om du inte provar kommer du aldrig att veta hur det kändes och upplevdes att gå på just den vägen.

Johan Ohlsson – Val och beslut

Johans bakgrund kommer dels från att arbeta med att coacha människor till att under många år arbeta som egenföretagare inom byggbranchen. Idag arbetar Johan med att hålla utbildningar inom kommunikation runt om i världen och han lever sin dröm med bas i Grekland. Fast det har inte alltid varit så lätt, i Johans kapitel får du ta del av hans egna resa samt de utmaningar han har stött på.
– En av de största utmaningarna jag har övervunnit är att förstå att min bild på världen är inte vekligheten. Bara för någon har en annan syn på världen betyder det inte att de är idioter eller har fel, utan att de har bara andra värderingar och erfarenheter att döma utifrån, säger Johan Ohlsson.

Vilket generellt tips är ditt allra bästa?
Som Jim Rohn ofta sa: ”Om du inte gillar hur saker är, ändra det! Du är inte ett träd.”

Jeanette Juhnestam – Lugnare hjärna på 48 timmar

Jeanette Juhnestam möter många människor som känner att hjärnan är överfull, att minnet har blivit sämre och att tiden inte räcker till – trots alla moderna, digitala verktyg. I hennes del av boken får du veta mer om hur du kan få en lugnare hjärna på 48 timmar.
– Jag vill uppmuntra till att hitta den egna digitala balansen där det går att leva ett modernt liv och samtidigt ha en god hälsa. I boken beskriver jag hur man kan ta en digital detox för att få en paus i tillvaron. Jag ger också exempel från personer som har kopplat ner sig från mobiler och internet ett par dygn och vilka positiva effekter som de upplevde, säger Jeanette Juhnestam.

Vilket generellt tips är ditt allra bästa?
Att följa sitt hjärta låter som en äkta klyscha, men jag tror verkligen att det är en förutsättning för att vi ska må bra på lång sikt. Om man upplever att livet ”skaver” så är mitt allra bästa tips att våga lyssna inåt och ta reda på vad som behöver förändras. Att följa sin inre övertygelse kan vara både utmanande och skrämmande, men alla som någon gång har provat vet att den härliga känslan när man lyckas gör att det absolut är värt att ta chansen!

Jakob Palmqvist – Att våga ta steget – Hur man förbereder sig mentalt

I Jakob Palmqvists kapitel går han igenom ett antal konkreta tips för hur just du kan förbereda dig mentalt innan du tar nästa stora steg i ditt liv. Han vet vad han talar om, han har själv tagit klivet och sagt upp sig från ett välbetalt jobb utan att ha något nytt. Nu lever han livet på sina egna villkor efter flytten till Centralamerika.
– Många av oss drömmer om ett annorlunda liv. Att bryta sig ur samhällets normer och rutiner för att leva det liv man vill leva kan vara mycket svårt, men det behöver inte vara så. Jag vill att alla skall ha möjligheten att leva sitt liv på sina villkor, säger Jakob Palmqvist.

Vilket generellt tips är ditt allra bästa?
Lär dig lyssna på ditt inre och på din egen kropp och dess signaler. Om vi dessutom inte bara lyssnar utan även uppmärksammar och agerar utifrån dessa signaler kommer vi troligen få ett mycket bättre liv i de flesta hänseenden.

Freddie Roth – Känn dig själv

Freddie Roth är fd elit idrottsman som valt att utbilda sig inom personlig utveckling. Hans intresse för mental träning grundar sig i hans egen fotbollskarriär. Freddie upptäckte ganska snart att han helt enkelt inte var mentalt förberedd för uppgiften.
– Jag kände att det var ett unikt tillfälle att få berätta lite om och dela med mig av mina egna upplevelser och erfarenheter, för att på det viset inspirera och hjälpa andra på deras resa genom livet. Naturligtvis ville jag även slå ett slag för mental träning som ligger mig varmt om hjärtat, säger Freddie Roth.

Vilket generellt tips är ditt allra bästa?
Ge aldrig, aldrig, aldrig upp.

Helena Hellström – 5 nycklar för att öka glädjen och livskvalitén i vardagen

Efter en utmattningsdepression hade Helena Hellström fullkomligt tappat glädjen i livet, trots att hon hade allt som ofta definierar lycka – man, barn, hus, pengar, jobb, vänner osv. Då väcktes en nyfikenhet att lära sig mer om hur vi kan påverka vår psykiska hälsa & skruva upp glädjen i livet. I botten fanns en pedagogisk utbildning och vårdutbildning med inriktning mot funktionshindrade.
– Mitt driv och passion för att hitta nya strategier, lösningar och verktyg för att öka glädjen och livskvalitén för både mig själv och mina kunder känns oändlig. Lycka är att se hur en klient eller kund skapar en förändring i sitt liv så att den personen mår bättre och har en härlig inverkan på sin familj, säger Helena Hellström.

Camilla Granström – Som du ropar får du svar

Camilla Granström är ekonomen som började med två helt tomma händer och startade företag, från att inte ens ha en sjukdomsgrundande inkomst på Försäkringskassan till att på 13 år sysselsätta sju personer. En av hennes utmaningar var att sluta i tid med saker som uppdrag och relationer av olika slag, som tex att inte få  igång affärsidéer som hon gärna ville och trodde på när hon egentligen ville. Det resulterade i att hon  dels tappade fart och dels tappade lite motivation till det hon redan gjorde eftersom det saknades en ny utmaning.
Efter ha tagit mig ur en ganska tung utmattning för en massa år sedan och en av de största utmaningarna egentligen är hur jag kan hantera andra personers ev negativa påverkan på mig för att de själva inte har så snäll inre dialog. 

Här kan du beställa boken Tips från coachen – Upptäck din inre potential#1.