Berätta om din bok!

Boken är en berättelsen om galapagosmusen och kalypsokaninen som lever i stillhet i en vedbod i kanten av en stor skog. Livet går sin gilla gång tills en av dem en dag ramlar ned i en å och drar med sig sin vän i fallet. De spolas in i ett långt rör som slutar på en vacker ö som bebos av många olika djur som de aldrig har sett förut. På denna ö upplever de flera spännande äventyr och får köpet många nya vänner.

Hur kom boken till?

När min yngsta son var liten var det svårt att hitta spännande böcker att läsa för honom. Han brukade smälla ihop de flesta böcker som jag ville läsa för honom och säga ¨tråkig¨. För att få honom att somna började jag hitta på berättelser som fortsatte kväll efter kväll. Det var hans ide’ att skriva ned den här historien och göra en barnbok så att vi inte skulle glömma bort den.

Klicka på bilden för att läsa mer om boken!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Grundidén har funnits länge men handlingen förfinades och utvecklades under det att jag skrev boken.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid haft lätt för att hitta på historier och kan ofta bygga en historia på ett föremål som jag ser eller på människor som jag läst om eller träffat.

Skriver du på något nytt nu?

Det finns tankar på en uppföljer till denna bok men just nu är jag fullt upptagen med research till den deckare som jag skriver på och hoppas bli klar med under 2019.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Har du en bra historia så ge inte upp men var beredd på att skriva om texten flera gånger, skrivandet är föränderlig massa ända tills din bok går i tryck.

Varför ska man läsa din bok?

Jag hoppas att boken skall bidra till en trevlig lässtund för föräldrar och barn och att de fina illustrationerna kan bli små historier i sig.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag har ett vanligt arbete inom ett helt annat ämnesområde än det jag skriver om.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Föräldrar och barn.