Om boken:

Livvakter berättar om livvaktsarbete inom Säpo. Bokens huvudperson heter Stefan Ewertson. Han har arbetat som polis i ca 40 år, 15 år av det på Säpo. Han har arbetat som livvakt åt det svenska Kungahuset i ca 6 år, samt för olika ministrar, ambassadörer, och även åt kabinettsekreterare Pierre Schori.

Klicka på bilden för att hitta boken på Bokus.com

Han har rest med dem till olika länder och har varit med och träffat många världskända personer, t.ex. Nelson Mandela och många andra. Han har också varit med om att bygga upp lokala multinationella polisstyrkor i Bosnien under Kosovokriget i ett år. Han har arbetat vid Atlanta Olympiaden i USA och mycket mer. Han berättar om sitt liv och om sitt yrke som livvakt. Den andra Säpolivvakten i boken heter Peter Jonsson, som också har arbetat som Livvakt åt Kungafamiljen och andra betydelsefulla personer. Han är dessutom det enda utländska personen som har varit och utbildat FBI agenter i USA och i FBI Academy. Han var FBI:s sambandsman mellan USA och Sverige och har också utbildat sig till krishanterare. Han har varit mentor åt Kronprinsessan Victoria när hon fyllde 18 år, och blev tronföljare.

Peter Jonsson var också med som säkerhetsansvarig vid Atlanta olympiaden och hade hand om krishanteringen när det blev bombdåd där. Han blev spionanklagad av Säpo, och det blev stora rabalder i media om det. Vid ett senare tillfälle efter sin Säpokarriär bildade han och f.d Minister Erik Åsbrink och FBI Chef Bill Hayden ett stort säkerhetsbolag tillsammans som blev världsomfattande. Den tredje personen i boken heter Kriminalinspektör Gunnar Andersson. Det var han som den ökände bankrånaren Svartenbrandt försökte avrätta när dom utförde det ökända bankrånen på Döbelnsgatan. Han blev skjuten med militärvapen, och blev allvarligt skadad. Han berättar om sitt jobb som polis i många liknande allvarliga händelser som han har varit med om.

Författarporträtt:

Jag är född i Helsingfors i Finland. Jag flyttade till Sverige 1979 och har arbetat i olika branscher sen dess. Jag har också alltid varit jätteintresserad av filmer. Jag hade själv många bra film ide i mitt huvud då. Jag bestämde mig att gå med i en filmmanusskola 2007, där lärde jag mig att skriva filmmanus.

Jag började skriva mitt första filmmanus 2008 sen blev det några stycken till. Men just då var det svårt att få in sina manus till filmproducenter. Då bestämde jag mig för att börja skriva böcker istället.

Min första bok skrev jag på finska och den heter ”En raggarens berättelse”. Nästa bok heter ”Valutaväxlaren från Vyborg”, den är också på finska och översatt på engelska. Tredje boken heter ”Kunta Kinte 2014”, även den på finska. Fjärde boken är en barnbok som heter ”Savannen” och den är skriven på svenska. Femte boken heter ”Livvakter” och är skriven på svenska. Dessa är de senaste av mina böcker som har kommit ut nu 2018.

Jag håller på att skriva en självbiografi om en känd finsk polis som har blivit åtalad i Finland ihop med andra högt uppsatta polischefer. Detta är den största rättegången i hela Finlands historia där alla högsta polischefer nu står åtalade för olika tjänstefel och olika brott. Jag har börjat att göra animerade kortfilmer också, den första heter ”BAR”. Den blir färdig nu på hösten 2018. Tre stycken till kommer att bli färdiga i nästa år. Jag deltar också i USA i olika filmmanustävlingar med mina många olika filmmanus. Vinnaren får en penning summa och får sitt filmmanus skickat till de största filmproducenterna i Hollywood och lästa av dem, om de är intresserade, då kan de besluta att de köper rättigheterna av mig och gör en film av mitt manus.