Sponsrat innehåll

Det finns massvis med bra böcker om sport, både fiktiva och verklighetsbaserade. I denna listan tänkte vi fokusera på fotboll och ge er de bästa böckerna, både fiktiva och verklighetsbaserade för att ni enkelt ska få den bästa uppleveslen.

Fever Pitch

En klassiker som aldrig kommer att gå ur tiden. Boken har även filmatiserats där Colin Firth spelar huvudrollen. Missta dock inte originalet från 1997 med den amerikanska remaken från 2005, det är ett misstag många har gjort och som dom sent kommer att glömma.

Boken handlar om författaren Hornby’s liv och han kärlek och hat till fotbollen och

klubben Arsenal i synnerhet.. Det är en rolig, dramatisk och fantastisk bok för alla,

men särskilt för den som älskar fotboll. En resa från Hornby’s barndom till hans äldre dagar och vägen genom cupfinaler, kärlek och ett vanligt liv utanför fotbollen men där det alltid saknas något.

Boken vann pris som “Best sports book of the year” av William Hill. Vill du läsa speltips till Arsenals matcher och mycket mer så hittar ni det på Läktaren.se.

Jag är Zlatan

Titeln säger sig självt egentligen. Boken om Zlatan Ibrahimovic som han själv har varit med och skrivit tillsammans med David Lagercrantz. Det är en djupgående bok där Zlatan berättar om sitt liv, från barndom till stardom. Sveriges bäste spelare genom tiderna berättar om dispyterna med Pep Guardiola, bråken med Mino Raiola, kärleken till Helena och glädjen i Milano. Boken har verkligen allt och det blir aldrig tråkig läsning. En bok ingen borde missa, i synnerhet fotbollsfans.

Why Soccer Matters

Det är lätta att rygga tillbaka lite när man läser titeln då Soccer inte är det ordet vi använder för fotboll. Men denna boken av en av tidernas största, Pelé är något utöver det vanliga. Vi får höra en öppen historia genom 60 år av professionell fotboll, dess utveckling och globalisering till att bli världens största idrott. Pelè ger oss bilder och minnen från sin fantastiska karriär både från tiden som fotbollspelare och tiden som den största ambassadören inom fotbollen någonsin. En fantastisk bok.

Övriga fantastiska böcker

Listan kan göras otroligt lång och vi kommer att nämna några av bubblarna nedan.

  • Fear and Loathing in La Liga (boken om rivaliteten mellan Real Madrid och Barcelona)
  • Behind the Curtain (en bok om fotbollen i Östeuropa när kriget härjar)
  • Calcio (Boken om fotbollens historia i Italien