Berätta om din bok!

Boken handlar om hur du på ett roligt sätt kan utveckla relationen till din häst. Hur hästen oftast förhåller sig till människor och hur du kan utbilda den i frihet. Bokens största syfte är att ge hästägaren en stor dos inspiration till sin dagliga träning. Hur denne kan lära sin häst allt från dressyr och samling utan huvudlag, till att träna flera hästar tillsammans eller lära den trick. Boken tar också upp ämnet ridrädsla och hur man genom roliga övningar kan öka tilliten till varandra.

Hur kom boken till?

Jag jobbar heltid som ridinstruktör inom området Frihetsdressyr, så steget till att skriva denna bok låg ganska nära. Många gångar önskar jag att jag hann med att berätta mer om hur och varför hästen gör som den gör när jag undervisar. Genom denna bok, hoppas jag att fler ska få en större förståelse till hur jag tänker när jag utbildar hästar och som i sin tur kan öka hästägarens inspiration och utveckling.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken grundar sig på många av de ämnen som jag tar upp när jag håller föreläsningar eller teorilektioner. Sådant som jag önskar att jag hade tid att berätta när jag håller privatlektioner där tiden ofta är knapp. Så jag får nog kalla det en färdig ide, även om steget till att utveckla mina stödanteckningar till en bok, har tagit sin tid. Redan när jag skrev min förra bok, som gavs ut 2012, som inriktar sig på Trickträning av hästar, visste jag nog att jag en dag skulle skriva ytterligare en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att skriva är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Redan som barn, minns jag att jag skrev små berättelser som jag sedan läste upp för mina klasskamrater. Även om detta inte var något ämne vi jobbade med i skolan just då. Tur att jag hade en så uppmuntrande lärare och tålmodiga klasskamrater. Jag är säker på att min glädje till det skrivna ordet började där.

Skriver du på något nytt nu?

Det gör jag faktiskt, jag jobbar med en Roman just nu som är i redigeringsläget. Det är en ungdoms, fantasy roman. Där du får följa tre ungdomar som ger sig ut på ett äventyr, för att lösa en gåta. Historien börjar på Irland med landar slutligen i Sverige.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv allt du vill och önskar få ned på pappret. Var inte för kritisk mot dig själv, eller rädd att utrycka vad du känner. Utan låt orden flöda över tangentbordet. När du sedan har fått ner alla dina tankar och önskningar. Först då går du tillbaka och redigerar det skrivna ordet.

Varför ska man läsa din bok?

För att den kan ge dig som är hästägare många ”-aha” upplevelser och en stor dos inspiration till att börja träna din häst i frihet.

Vad gör du när du inte skriver?

Driver företaget HorseVision Sweden AB tillsammans med min man Christofer Dahlgren. Då tränar jag mina hästar och undervisar elever i Frihetsdressyr.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Den nyfikna hästägaren som önskar öka relationen till sin häst.