Berätta om din bok!

Tyska avdelningen handlar om människor som inte kan bete sig i allmänhet och i kris på tåg i synnerhet. Du får träffa en rad olika karaktärer med tillkortakommanden och förutfattade meningar. Följ med på en resa från Arvika till Stockholm där yttre makters påverkan och intrång på datan kan få vad som helst att spåra ur.

Hur kom boken till?

Inspirationen kom till mig under alla de tågfärder för några år sedan som jag oftast spenderade i tysta avdelningen. Av någon anledning samlas ofta en viss typ av människor här som gett upphov till flera av scenerna i boken. Jag ville skriva en bok som lyfter upp att första intrycket av människor sällan stämmer i slutändan.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken har växt fram under flera år vilket varit otroligt roligt. Karaktärerna fick eget liv och jag fick bromsa dem allihopa så att de inte skulle skena iväg för långt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att skriva är som att befinna sig i en annan värld. Det är fantastiskt att låta kreativiteten flöda och orden komma fritt.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har påbörjat ett nytt bokprojekt ” Skickat från min iphone” som handlar om hur två medelålders damer blåser hela byggbranchen att följa deras råd.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Gör det bara, tänk inte så mycket. Det finns inget bra tillfälle, så det är bara att sätta igång!
Varför ska man läsa din bok?

Varför ska man läsa din bok?

För att den med humoristisk känsla fångar vår fåfänga att tro oss veta allt. Mitt i skrattet finns ett allvar om att alla kan bidra till något, frågan är bara hur. Igenkänningsfaktorn är stor oavsett ålder, arbete, eller intresse. Alla har någon gång åkt tåg!

Vad gör du när du inte skriver?

Då arbetar jag med civilt försvar och spenderar resterande tid med mina barn på 6 månader och två år.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla mellanchefer, medarbetare på SJ, preppers, landsortsbor, storstadsbor, funktionsvarierade, unga, gamla och framförallt de som väljer tysta avdelningen när de bokar tågbiljett.