Redan som liten fantiserade författaren och konstnären Tora Greve om Sirius solsystem. Två solar och där allt händer – planeten med höga berg och djupa dalar. Där hav inte kan existera och folket är blå i huden för att klara av det starka solljuset. Idag har hon skrivit sex böcker om fantasivärlden i Sirius.

Med mycket fantasi och kärlek till astronomi började Tora Greve använda konst för att berätta om världen hon byggt upp i sitt inre. Det blev konst i textil som avtecknade siriusvärlden. Allt från kuddar till stora vävar. På en konstkurs blev hon utmanade att skriva om sin konst. Då var det som att sätta på en kran.

– Just när det gäller Sirius så fungerar det som ett växelverkan mellan konsten och mitt författarskap. Jag kan inte säga vart det ena börjar och det andra slutar. Jag hade en berättelse jag ville berätta. Jag började använda bilder sen ville jag sätta ord på det, säger Tora Greve.

Här hittar du böckerna om Sirus

En av Tora Greves vävbilder från Sirius solsystem.

Även om Sirius-världen är påhitt och att allt Tora Greve skriver hamnar under fantasy och SF, men även lite erotiska inslag, så är hon väldigt noga med att allt ändå måste vara logiskt. Eftersom att hon har ett hjärta för vetenskap och i synnerhet astronomi så lägger hon många timmar på research.

– Jag försöker vara så vetenskapligt korrekt som möjligt i skildringen av den här världen. Det är därför planeten och folket har de egenskaperna som den har. Det finns inga hav för då skulle det rent logiskt vara tsunami där varje dag. Därför finns det istället höga berg och djupa dalar, säger Tora Greve nästan fnittrigt.

Här kan du läsa mer om den spännande Sirius världen! Och dessutom se mer av Tora Greves fantastiska konst

Tora Greve har alltid älskat astronomi. I hennes böcker om Sirius solsystem försöker hon därför alltid vara så vetenskaplig som möjlig.

Förutom Siruskrönikan med hittills sex böcker om folket, intrigerna och den fantastiskt uppbyggda världen har Tora Greve skrivit både steampunk noveller som ”Hammarslag: En Oscariansk alternativhistoria” och renodlade SF som ”Biotron”.

Och novellerna har vunnit priser i USA, Tyskland och nu senast i Danmark. Trots att Tora Greve själv beskriver sig som en ”långrandig” författare så är hennes noveller, uppenbarligen, riktigt poppis.

Älskar du Scifi och Fantasy? Här hittar du alla Tora Greves böcker och noveller

Har du något nytt på gång?

– Nästa bok kommer handla om en alternativ verklighet år 1955. Jag har låtit Brasilien vara största landet, men än så kan jag inte säga nu. Jag vet inte riktigt när den kommer ut men jag har skrivit råmanuset. Det har varit mycket intressant research inför boken så det ska bli riktigt spännande att se slutresultatet av boken.