Berätta om din bok!

En unik kriminalthriller som handlar om polisens jakt på ett kriminellt nätverk i Stockholm som består av höga representanter från det svenska rättsväsendet. Boken, som är en uppföljare till ”Sprickan bakom fasaden”, består av flera parallella historier som vävs samman på ett intrikat sätt. Den utspelar sig i en tid då samhället står inför stora utmaningar efter ett riksdagsval där det politiska läget verkar helt låst. En polariserad tid då det blir alltmer uppenbart för de inblandade att det viktigaste är att identifiera och vidta åtgärder mot kedjans svaga länk.


Hur kom boken till?

Genom min unika och breda erfarenhet av det svenska rättsväsendet har jag fått insikter som, tillsammans med min extremt livliga fantasi, gjorde att jag inte kunde motstå att skriva denna historia.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?


Serien om det kriminella nätverket utvecklas parallellt med förändringarna i det svenska samhället och i nära samarbete med mina läsare och följare i sociala medier. Trots att boken skrevs klart i juli i år är den läskigt aktuell med tanke på turerna efter höstens riksdagsval.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid älskat att skriva historier och genom den erfarenhet som jag skaffat mig efter 18 år i det svenska rättsväsendet finns det mycket att berätta och filosofera kring. Det som just nu inspirerar mig är alla mina läsare och följare som vill veta fortsättningen på den första boken.

Skriver du på något nytt nu?

Absolut! Tredje delen i serien är på gång och den kommer heta ”Pendeln slår tillbaka”. Målsättningen är att den ska vara färdigskriven innan sommaren 2019.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv om ämnen som du behärskar. Lägg ned mycket tid på dispositionen. Ha en fängslande historia med en röd tråd. Och se till att karaktärerna är färgstarka som berör. Och sist, men inte minst: Ge aldrig upp!

Varför ska man läsa din bok?

För att det är en unik kriminalthriller där gränserna mellan gott och ont suddas ut. De som sitter i toppen på det kriminella nätverket är höga representanter från det svenska rättsväsendet och gör allt för att störa polisens jakt. Dessutom är boken väldigt träffsäker och inte helt politiskt korrekt. Den sätter fingret på många ömma punkter i dagens svenska samhälle.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar som utbildningschef i Åklagarmyndigheten. Ett oerhört stimulerande och roligt jobb. Utöver det umgås jag med min familj, reser och tränar.


Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Precis som alla andra författare vill jag självklart att så många som möjligt ska läsa min bok. Men jag tror att de som har ett intresse för samhällsfrågor, historia, kriminalitet, polisen och politiken kommer uppskatta boken särskilt mycket.