Berätta om din bok?
Min bok bygger på psykologi och socialpsykologi samt mina erfarenheter och iakttagelser från krogbranschen.

Hur kom boken till?
Idén fick jag efter att ha föreläst några år för ungdomar om risker i krogmiljö. Man kanske kan säga att jag har paketerat mitt föreläsningsmaterial i bokform. Flera brukar skriva en bok för att därefter föreläsa, jag gjorde tvärtom, haha!!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Egentligen fick jag strukturen till boken redan när jag studerade vid Mälardalens högskola fast jag inte visste om detta just då. Under ett uppsatsarbete om ungdomars attityder trädde de olika riskområdena fram och detta fick bilda skelett till resten.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
I det här fallet var det att jag ville marknadsföra mina föreläsningar på något sätt, varför inte skriva en bok? Självklart var det också en utmaning för att testa om jag skulle klara av detta. Hade du frågat mig för några år sedan hade jag skrattat! Jag? Skriva en bok? Jag är helt medveten om att boken inte är något litterärt mästerverk, men ändå viktig och aktuell på grund av de ämnen jag behandlar.

Klicka på bilden för att hitta boken på Bokus.com

Skriver du på något nytt nu?
Nej, det gör jag inte. Men jag funderar på att göra en ljudbok av ”Kalas eller krasch, har du koll?” Har även planer på hur jag ytterligare skall sprida materialet.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det kan vara bra att fundera varför du vill skriva en bok, vad är syftet? När du väl har detta klart kommer styrningen automatiskt.Tycker också att man kan lägga prestigen åt sidan, ta all hjälp du kan få från olika håll, var öppen. Finns mycket bra tips och råd. Var inte rädd, go for it!!

Varför ska man läsa din bok?
Därför att den på ett bra sätt beskriver och gör läsaren medveten om riskerna i krogmiljön. För att den också innehåller nyttiga tips och råd. Även föräldrar till unga vuxna tror jag kan finna boken intressant.

Vad gör du när du inte skriver?
Arbetar med människor med psykisk ohälsa, tar en kaffe, arbetar med nästa projekt, hänger i en bar, eller reser.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Ungdomar, unga vuxna, föräldrar, ALLA!!