Åsa Lindell & Karin Klingenstierna

Åsa Lindell & Karin Klingenstierna

Berätta om er bok!

Vi har skrivit boken för dig som är, vill bli, anlitar eller förmedlar moderator. Det är en bok med handfasta tips, plats för reflektion och många människor som delar med sig av sin erfarenhet. Det går att läsa den rakt upp och ned eller använda den som handbok eller inspiration inför ett uppdrag.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Vi har sett, och vi vet via statistiken, att evenemang och möten blir allt vanligare. I takt med detta ökar också moderatorns roll i betydelse, både på interna event och vid offentliga arrangemang. Vi har dessutom fått fler och fler frågor genom åren om hur man blir moderator och blivit varse att det saknas litteratur i ämnet.

På det sättet kom idén – och övertygelsen växte om att detta måste vi göra! Vi har samtalat, diskuterat, grävt i vår egen och andras erfarenhet, och arbetat intensivt för att skriva den bok vi själva har saknat.

Vad får er att vilja skriva? Vad inspirerar er?

I det här fallet handlar det om att lyfta betydelsen av ledarskapet på scen och att bidra till att öka professionalismen i uppdraget. Vi menar att moderatorn är avgörande för ett events framgång. Vi inspireras av att vi själva brinner för mötena med andra och för att få dem att glänsa, att öka värdet på den tid och det engagemang människor satsar när de deltar i ett evenemang.  Det har också varit både utvecklande och roligt att tillsammans formulera både lärdomar och komplexa frågor, sådana som inte har givna svar.

Hur reagerade er omgivning på ert författarskap?

Med glad överraskning, nyfikenhet och uppmuntrande ord: ”Bra, det behövs en sån bok!”

Skriver ni på något nytt nu?

Åsa skriver på sin första roman och medverkar i en bok om möten, och Karin skriver texter till originalmusik, bl.a. till jazz och för körer.

Har ni tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Var uthållig, gå på känsla och inre motivation. Pröva att skriva tillsammans med någon. Använd dig av bollplank, och välj dem med omsorg.

Varför ska man läsa er bok?

Om du är intresserad av ledarskap på scen, möten- och evenemangsutveckling, är detta boken för dig. Och vill du bli moderator eller vill utvecklas som moderator – är det ett utmärkt sätt att ta boken till hjälp i din resa.

Vad gör ni när ni inte skriver?

Båda modererar flitigt. Karin sjunger i sina band, just nu Aretha Franklins repertoar, och jazz.  Åsa föreläser och faciliterar grupper och vandrar gärna i Alperna och skogen hemmavid.

Vilka vill ni helst ska läsa er bok?

Alla som har ett intresse av hur ett event leds på scen till framgång. Och alla som är nyfikna på rollen som moderator såklart!