Foto: Göran Holmer.

Göran föddes 1944 i Luleå under andra världskriget. Redan 1945 flyttade familjen till Stockholm. 1969 var studierna avslutade. På universitetet hade han läst ekonomi och systemvetenskap. Sedan arbetade han huvudsakligen med datorer och systemutveckling. Persondatorer fanns inte på den tiden, utan bara stordatorer. 2006 var det dags för pension. Numera bor han och frun i södra Frankrike sedan 10 år.

 

Berätta om din bok!

Den utspelar sig i en framtid, där inget längre är sig likt. Martin Svedberg är huvudpersonen. Hans föräldrar, som är klimatforskare försvinner under mystiska omständigheter, när Martin är 5 år. Han växer upp i en fosterfamilj. Många år senare inleder han ett förhållande med en barndomsvän som heter Jenny. Hon köper hans gamla barndomshem, där Martins föräldrar bott. Bakom en lönndörr på vinden hittar dom deras viktiga forskning om en kommande istid i Norden. Martin förstår då att föräldrarna haft obekväma åsikter och därför förmodligen avrättats av staten. Han bestämmer sig för att avslöja den hemliga politiken, som innebär att bara en elit i samhället ska få möjlighet att överleva den kommande istiden i Norden. Martin blir dock fasttagen och får livstids förvisning till en fångkoloni på Spetsbergen. Efter ett kometnedslag, så börjar istiden lite tidigare än beräknat. Martin inleder den 100 mil långa is-färden mot norska kusten.

Klicka på bilden för att hitta boken på Bokus.com

Klicka på bilden för att hitta boken på Bokus.com

Hur kom boken till?

Vi lever just nu i en osäker tid. Den liknar 30-talet. Då fanns det en skriftlig överenskommelse som skulle rädda världen. Sen kom andra världskriget och stora delar av Europa förstördes. Nu finns det också en skriftlig överenskommelse. Den ska rädda världen från en klimat-katastrof. Klimatet ändras just nu i en allt snabbare takt för varje år. När kommer katastrofen? Man tror att Golfströmmens varma vatten har minskat med 15%. Om den försvinner helt, blir det då återigen en ny istid i Norden? Det finns mycket värre vapen nu än under andra världskriget. Då hade bara ett land kärnvapen. Nu finns det i många länder. När kommer kärnvapen att användas igen? Hur ser framtiden i Norden ut? Det är det boken handlar om.

Varför ska man läsa din bok?

Om man funderar på hur framtiden ser ut i Norden.