Berätta om din bok!
Stockholmshändelserna är en dystopisk deckare från en framtid som jag tror redan är här, bara det att vi inte riktig kan, eller vågar se den. Boken tar sitt avstamp i en rad synkrona våldsdåd som inträffar i Stockholm under en eftermiddag. De här händelserna kastar in kriminalkommisarie Linda Mogren i en jakt på ogreppbara samband. Något som utvecklar sig till en jakt som ställer henne inför existentiella frågeställningar. Vad är det att vara människa? Vad är ondska? Är ondskan en del av oss eller kan den existera för sig själv?

Hur kom boken till?
Jag har alltid skrivit av och till och gått en del skrivkurser. Under hand såg jag att ett antal texter och idéer nog skulle kunna byggas samman till en helhet som kunde skapa en bild av en möjlig framtidsvision som tilltalade mig mer och mer. Efter ett tag var jag tvungen att fortsätta att skriva för att få reda på hur det skulle gå. Intressant nog så blir personerna i boken alltmer självständiga under skrivandet och efterhand är det som om de börjar agera själva och det är bara att hänga med.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Nej, ingen färdig idé, men jag hade en bild av en frågeställning som jag ville gestalta så förutsättningarna fanns på plats från början.

Klicka på bilden för hitta boken på Bokus.com

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det är alltid inspirerande att läsa duktiga författare och fundera på hur de gör för att bygga upp sina verk och se hur de använder språket. Men i grund och botten så är skrivandet ett slit, så det är bara att bestämma sig för att sätta sig ner vid tangentbordet om det ska bli någon text.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, jag har ett utkast som är autofiktivt. Tror att det vore bra att rensa ur alla de historier man bär med sig från sitt eget liv så att man sedan kan skriva nytt och fräscht och inte älta sitt förflutna i all evighet.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv, skriv och skriv och ge inte upp. Släpp på självcensuren och låt andra läsa och kommentera det som du skriver, det är det enda sättet att bli bättre. Man behöver återkoppling för att lära sig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Varför ska man läsa din bok?
För att bli underhållen, kanske lite skrämd och för att få sig en tankeställare.

Vad gör du när du inte skriver?
Jobbar, läser, reser och pysslar med silversmide.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Nyfikna dystopiker.