Det råder fotbollsyra. På tv-skärmarna och bok-topparna lever fotbollen sin guldålder. Oavsett om du är ett inbitet fotbollsfan eller vill briljera för kompisarna – här är fotbollsböckerna som håller dig uppdaterad.

Blågult. Historien om Sveriges herrlandslag i fotboll av Jesper Högström

Med över femtio intervjuer har Jesper Högström samlat den kanske mest omfattande historieboken om Sveriges herrlandslag. Få koll på Svensk fotbollshistoria från första matchen till bronset 1994 och vad som har format vårt landslag.

Allsvenskan enligt Lundh: makten, pengarna och tystnaden i svensk klubbfotboll av Olof Lundh

En av Sveriges populäraste sportjournalister är nu aktuell med en ärlig och ocensurerad bok om svensk fotboll. Allt du behöver veta om Allsvenskan – politiken, maktspelet och intrigerna.

Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz

Med några år på nacken är den fortfarande lika aktuell. Var är Zlatan idag? Läs Sveriges största fotbollsspelares egen berättelse om resan från Rosengård till världens mest eftertraktade klubbar.

Utväg: Fotboll av Erik Niva

Erik Niva har i många år följt fotbollsvärlden som journalist. I boken skriver han om fotbollens fram- och baksidor. Från politiken och miljardindustrin till sporten som brobyggare och fredsmäklare.

Kungar av Premier League: 44 målskyttar, fanbärare och bråkstakar i världens största liga av Kalle Karlsson

Den ultimata presentboken till fotbollsälskare och premier league fans. En bok som täcker allt du behöver veta om en av världens mest populära ligor.