Kortspelet Poker har visat sig vara en odödlig klassiker, som förblir modern till alla kortspel, om vi så spelar om pengar eller utan insats. Spelet är greppbart vad gäller att lära sig hur du spelar, samtidigt som det finns djupare nivåer för den som vill bli riktigt bra på det. Att kunna konkurrera med rutinerade Pokerspelare vid bordet är för många en dröm. 

Det har gjorts otaligt många böcker om hur du blir proffs på Poker; Amazon har ungefär 450 verk till ditt förfogande. Vilken bok du ska använda för att utvecklas som Pokerspelare kan bara du själv avgöra, men här är tips på Pokerböcker som fått extraordinärt omdöme. 

Theory of Poker 

David Sklanskys klassiker är en av världens mest högaktade böcker om att spela Poker. Genom dess marknadsföring förstår vi att den går genom strategier och teorier som aldrig tidigare satts med bläck på papper. En av böckerna som influerade andra proffsspelare att dela med sig av sina knep och kunskaper. När du tar efter lärdomar av gamla ikoner och vill testa dem kan det vara smart att spela gratis spel tills då du känner att du bemästrar ditt nya strategi eller dylikt. 

Getting Started in Hold’em 

Det finns som du säkert känner till flera spel inom Poker, där Texas Hold’em är det allra mest populära. Den berömda Pokerspelaren Edward Millers bok är till för nybörjaren, som vill lära sig de fundamentala delarna av spelen och ge sig själv en solid grund att bygga vidare sitt spelande på. Millers motto är att du måste ha tålamodet att bygga en stark fallskärm för att inte rusa iväg och hamna i en nedåtgående spiral där du förlorar mycket. 

Every Hand Revealed

2007 överlistade Gus Hansen 747 spelare i den långa Pokerturneringen Aussie Millions där prispotten låg på drygt 10 miljoner kronor. Hans bok är mer djupgående än Edward Millers, och fokuserar på de minsta av detaljer i spelet. Hansen kan säkert briljera på alla casinon på nätet med pokerspel. Under turneringar brukade han prata i en ljudinspelare efter varje korthand, med den här boken får du veta vad han sa.

Som tidigare nämnt finns det nästintill oändligt många böcker om att spela Poker, men här är några av de som lyfts fram mest.