Att läsa böcker är något som hör sommaren till. Slänga sig i hängmattan eller hammocken i trädgården eller varför inte ta med sig en filt ner till stranden. Börja semesterdagen med en skön promenad och släng dig på en filt och läs lite – det är kvalitetstid. Vi behöver ta tid för oss själva och kunna slappna av ibland.

  1. Det lilla bageriet på strandpromenaden 

En riktigt härlig sommarbok som handlar om en tjej som är tillsammans med en kille i en mellanstor ord i Storbritannien. Tjejen som heter Polly arbetar på killens reklambyrå, men en dag går byrån i konkurs och hela deras värld rasar samman. De blir tvungna att flytta från sin lägenhet som blir satt till tvångsförsäljning och deras förhållande går inte särskilt bra, det heller. Polly står vid ett vägval och i boken får du följa hennes vardag och se hur det går. 

Jenny Colgan skriver på ett ledigt sätt och som läsare blir du kastad in i handlingen som en prick i en abstrakt konst. Du som läsare får följa med Polly på hennes äventyr och handlingen är aldrig tråkig. Det är ingen brist på humor i boken heller. Ofta får man på ett roligt och riktigt engelskt vis överraskning som för till skratt. 

  1. Hemligare kan ingen vara

Ewa Klingberg är något av en riktig må-bra-författare och skriver så man blir varm i hela kroppen. En kvinna som jobbar på en begravningsbyrå står plötsligt inför en helt ny verklighet när en okänd portfölj plötsligt dyker upp från ingenstans. Du som läsare får garanterat ett par bra skratt med denna boken. 

Kanske skulle Sanda, som bokens huvudperson och som historien rör sig omkring, heter välja en annan tillvaro istället för att jobba på en begravningsbyrå. Du får följa med när olika världar blanda samman och det kan du som läsare se fram emot med sant nöje. 

  1. Där solen aldrig går ner

Slavhistoria, krigande maker som övertar kolonier och en hel massa andra hemskheter får du som läsare levererat av Henrik Brandão Jönsson, som är bokens författare. Författarens förmåga att kunna förmedla en hemsk och mörk berättelse genom att använda humor och glädje är ett mästerverk i sig. Detta är en viktig bok som ger en historia som aldrig kommer glömmas, på ett ledigt och avslappnat vis kan du som läsare få ta del av den. 

Med en enkel sökning kan du hitta de flesta böcker från svenska bokhandlare på internet, precis som du kan hitta https://mynewart.se genom en sökmotor. Om du hellre vill köpa boken i en bokhandel på stan kan det givetvis också fungera bra.