I BOKHANDELN
Vi samlar hela bokfamiljen

Pia F Davidson

FÖRFATTARE


Om mig

Jag har skrivit tre skönlitterära böcker, Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död. Alla tre är hårdkokta feelgood med spänning och humor. Den första boken är också utgiven i USA under namnet The Taming of the Swine. För närvarande arbetar jag på två manus i historiska miljöer, den första under arbetsnamnet Thor & Thora. Manuset handlar om familjehemligheter och vad de kan ställa till med genom generationerna. Boken utspelar sig 1944 i Charlottenberg, som ligger vid den norska gränsen, och i Stockholm nutid. Det andra manuset är en romantisk komedi som utspelar sig i Stockholm och London 1893.

Jag började skriva först i mogen ålder. I bagaget har jag en lång karriär inom detaljhandel. Både med personalfrågor, marknadsföring och färskvaruhantering. När jag inte skriver driver jag nätverket Stockholmsförfattarna, är på mässor och marknader, turnéer samt håller föreläsningar i skrivande.

I ”skrivarröret” ligger också en fackbok under arbetsnamnet Svinpälsar i arbetslivet samt en dekadent historia med arbetsnamnet Häxornas aftonsång.

Plats:

Stockholm.

Kontaktuppgifter:

Friedrichse@hotmail.se
Mobil: 0708 56 65 00.

Inspirationskällor inom författarskapet:

Oändligt många, bland annat Jan Guillou, Selma Lagerlöf och Elsie Johansson för att nämna några.

l

Genre:

Hårdkokt, spännande och humoristisk feelgood.

l

Om mina böcker i korthet:

Mina böcker handlar om tre kvinnor som tröttnat på att vara offer. De bestämmer sig för att hjälpa varandra att ta tillbaka sina liv. Av den anledningen skapar de tre projekt, ett för varje svinpäls som plågar dem.

l

Aktuellt (ny bok, boksignering eller föredrag/föreläsning etc):

I slutet av maj-18 kom Vänner i nöd, vänner i död som pocket.