I BOKHANDELN
Vi samlar hela bokfamiljen

MORGAN HÖGBERG

FÖRFATTARE

<hr>

Om mig

Född och uppvuxen i södra Dalsland, men efter mycket flyttande runt om i landet, främst västkusten, bor jag nu i Halmstad med familj. Jag är utbildad kock, men slutade arbeta inom restaurang efter tio år och började jobba i lager. Jag började skriva redan i tonåren, men det skulle dröja nästan 20 år innan min första bok gavs ut. Skrivandet skedde på fritiden och var mest ett sätt att slappna av. Eftersom jag har ett heltidsarbete och en son med autism sker mycket av mitt skrivande sena kvällar och nätter. Mycket av min lediga tid tas upp av min son, genom möten, utbildningar, samt av honom och hans behov.

Jag började skriva strax efter jag läste första boken av Robert Jordans ”Sagan om Drakens återkomst”. Det var hans böcker som fick mig att fastna för just fantasy och att börja skriva. I början inspirerades jag mycket av hans böcker, men började snart att skapa min egna värld.

Snart hade jag skapat en egen riddarorden, drakriddarna, och nästan genast kom en liten grupp av bråkmakare upp som snart varje äventyr jag plockade fram kretsade runt. ”Dödens skvadron” hade kommit till. Med en grälsjuk general, ordens enda klipptroll samt sex upptågsmakare som glatt kastade sig in i alla faror man hittade på sin väg. När jag började skriva det som blev min debut fanns inte en tanke att skriva om skvadronen, men när allt var färdigt så var dem där som huvudpersonerna i hela serien.

Plats:

Halmstad

Kontaktuppgifter:

m.hogberg@telia.com

Hemsida:

Yrke:

Tidigare kock/servitör. Nuvarande lagerarbetare

Utbildning:

Kock

Intressen:

Matlagning, läsning

Inspirationskällor inom författarskapet:

Robert Jordan , David Eddings och Tolkien

Genre:

Fantasy

Om mina böcker i korthet:

Vägen till Amdoria, 2017
Lärlingen, 2018
Slaget om Soma, 2018

Detta är dem 3 första delarna om ”Dödens skvadron”. Här följs Liana Darik och Diriska, som först flyr från sitt hemland när det blir invaderat och blir omhändertagna av medlemmarna av Dödens skvadron, den minsta av drakriddarnas skvadroner. Dem tar sig till Amdoria och får lära känna dvärgdraken Samare, helerskan Mira och träffa dem tre drakarna från berget Draktand. När sedan ökenriket Soma blir invaderat reser Liana, Diriska och Dödens skvadron söderut för att göra vad dem kan för att hjälpa.

Aktuellt:

Släppte ”Slaget om Soma” den 17/8 2018, den tredje delen i serien ”Dödens skvadron”.